01

29 ámbráscetet találtak holtan, az Északi-tenger partjainál. Amit a gyomrukban találtak, az ennél is félelmetesebb!

32,734 olvasta

A minket körülvevő természet szépsége a gyönyörű környezetben és annak változatosságában rejlik. De az emberi kapzsiság és kegyetlenség megkeseríti a vízben és a szárazföldön élő állatok mindennapjait. Sajnos a környezetre nézve mi, emberek vagyunk a legveszélyesebb faj. Nem is olyan régen 29 ámráscet tetemére bukkantak Németország partjain. A tudósok és az orvosok is meglepődtek, amikor felboncolták az állatokat.

Rengeteg műanyag hulladékot találtak az ámbráscetek gyomrában, melyek a halálukat okozták. Az óriási bálnák gyomrában találtak autó alaktrészeket is, különböző műanyag tárgyakat és az egyikben még egy 13 méter hosszú halászhálót is találtak.

Sajnos ez a veszély nem csak Németországban áll fent, hanem a világ minden pontján. Az emberek már a tengereket és az óceánokat is szemetesként használják, pedig ezt az élőhelyet kéne a legjobban védeni.

Felelőtlenségünkkel tönkretesszük a vízivilág növényeit és állatait. Egy tanulmány kimutatta, hogy a parton eldobott műanyag hulladék 80%-a végül a tengerekben és az óceánokban kötnek ki.

Ha nem szeretnél részese lenni ezeknek az ártatlan tengeri lényeknek a meggyilkolásában, akkor arra kérünk, hogy aktívan vegyél részt a műanyag okozta környezetszennyezés elleni harcban! Egy megosztás is sokat segíthet!

Mi a véleményed?