5 órán át menti ki a bálnát a zsinórok fogságából

5 órán át menti ki a bálnát a zsinórok fogságából. Mindenkit megdöbbent amit az állat utána tesz!

815 olvasta

A bálnák talán a világ egyik legtitokzatosabb élőlényei, akiket az emberek már a kezdetektől csodálnak. Elképesztő és gyönyörű látvány, mikor egy bálnál látunk úszni a víz felszínén. Mindannyian egyetértünk azzal, hogy milyen varázslatos élőlények, de talán James Moskito szereti őket a legjobban. A férfi rengeteget búvárkodik és egyben önkéntes állatvédő is. Az egyik merülése során Kalifornia partjainál vett észre egy kétségbeesett bálnát.

Az állat belegabalyodott egy halászhálóba, de ez még nem minden. Szegény állatra nem csak ez a háló volt rágabalyodva, hanem az ehhez tartozó 1,3 tonnás horgony is. James és a többiek azonnal tudták, hogy segíteniük kell rajta ezért nem haboztak. James közelebb úszott a hatalmas állathoz és lassacskán sikerült leoldoznia róla a halászhálót.

A férfi szerencsére időben érkezett, mert a háló már több helyen is belevágott a bálna testébe. “Végig figyelte, hogy mit művelünk. Folyamatosan követte az eseményt az óriási szemeivel.” – mondta James, aki szerint az állat végig nyugodt és barátságos volt. Öt órán keresztül dolgoztak azon, hogy a bálna testéről eltávolítsák a hálót. A bálna végül elúszott a mélység felé, de hirtelen James felé vette az irányt és ráfújt egy hatalmasat. Mintha megköszönte volna és azt akarná, hogy a férfi megsimogassa őt.

Mi a véleményed?