kutya életében először fekhet ágyban1

A 12 éves kutya az egész életét egy ketrecben töltötte. De most végre egy puha ágyban fekhet.

5,970 olvasta

A 12 éves, bőrallergiás kutyát egy tenyészetből mentették meg, ahol egész korábbi életét egy ketrecben töltötte. Csak addig törődtek vele, míg képes volt kiskutyákat szülni. Szerencsére, ennek az életnek már vége és a kutya végre megkapja azt az odafigyelést, amit megérdemel. Az állatorvosnál rögtön megfürdették, ennek során egyből megmutatkoztak a kutya testét borító sebek. Nagyon óvatosan kellett megszárítaniuk, hogy a sebeket ne sértsék fel, ezért nem törölközőt, hanem hajszárítót használtak, amit a ketrece elé tettek.

Szárítás után az állatorvos alaposan átvizsgálta a kutyát és megnézte a sebeit is, hogy mennyire súlyosak. Lily hasán és lábain voltak a legcsúnyábbak a sebek, de nem tűntek harapásnyomnak. Arra a következtetésre jutottak, hogy ez mind annak a nyoma, hogy az életét a kutya egy drótketrecben töltötte. Minden emberre nézve szégyen, hogy a szerencsétlen sorsú kutya csak ezt az életet ismeri.

Ez a 12 év azonban már a múlté, jobb később, mint soha. Lili megkapta élete első kutyafekhelyét. Szívszorító volt látni, ahogyan a kutya olyan dolgokat tapasztal, amiket korábban soha. Hezitált és először nem tudta, hogy mihez kezdjen az ággyal, de aztán belefészkelte magát. Megnyugvás tudni, hogy Lily a lehető legjobb kezekbe került és hátralévő életében már nem kell aggódni miatta.

Mi a véleményed?