A kiskutyát otthagyták a szemétben meghalni

A kiskutyát otthagyták a szemétben meghalni. Az állatorvos fontos dologra figyelmeztet mindenkit.

10,350 olvasta

Nem tudjuk elképzelni, hogy valaki olyan kegyetlenül tud bánni az állatokkal, mint a következő történetben szereplő kiskutyával. Az egész úgy kezdődött, hogy a kaliforniai Delano állatmenhely egy munkatársa halk morgásra lett figyelmes egy szemetes mellett. A legrosszabb dolog jutott az eszébe, és a gyanúja sajnos beigazolódott. A szemétkupac között egy apró kiskutya nyöszörgött, akiben már alig volt élet. A kiskutyának, aki később az Ivy nevet kapta meg volt repedve a koponyája és számtalan seb borította az arcát.

A rátaláló azonnal elvitte a kiskutyát egy állatorvoshoz, aki annyira megdöbbent a kutyus állapotán, hogy azonnal kezébe vette a dolgokat. Számos kezelés és gyógyszeres terápia után Ivy lassan, de biztosan kezdett felépülni. A menhely dolgozói készítettek egy rövid filmet is a kutyáról, amit később feltöltöttek a Facebook-ra, hátha így gyorsabban találnak neki szerető gazdát. A hölgy egy fontos üzenetet csatolt a videó mellé: Ahelyett, hogy az emberek kidobják a kutyákat a szemétbe, tudniuk kellene milyen alternatívák vannak. – mondta a hölgy a CNN-nek.

“Ha valaki meg akar válni kedvencétől, akkor ne dobja őt ki szívtelenül az utcára, inkább vegye fel a kapcsolatot egy állatmenhellyel. Így megadja az állatnak azt a lehetőséget, hogy később normális élete legyen. Ha valaki pedig házi kedvencet akar, tisztában kell lennie a következményekkel. A kutya, vagy macska felelősséggel jár, akivel foglalkozni kell.”

Mi a véleményed?