A kis elefánt túl közel ment az emberekhez. Figyeljétek mit tesz ekkor az anya elefánt!

A kis elefánt túl közel ment az emberekhez. Figyeljétek mit tesz ekkor az anya elefánt!

11,743 olvasta

Számos videót mutattunk már elefántokról, melyekből bebizonyosodott milyen nagy intelligenciával rendelkeznek. Számos ember nem veszi komolyan a vadon élő elefántokat és a kelleténél is közelebb merészkednek hozzájuk. Pedig ezek az állatok cseppet sem veszélytelenek, főleg ha egy anyaelefántba és borjába ütközünk. Tudni kell róluk, hogy vemhességük rekordhosszúságú: nem kevesebb, mint 22 hónap.

Így az átlagnál is jobban óvják és szeretik borjaikat, akikért a tűzbe is képesek belemenni. A következő videóban szereplő turisták egy szafarin vettek részt és az előttük lévő elefántokat kezdték el filmezni. A kicsi borjú azonban kíváncsi lett az emberekre és közelebb merészkedett hozzájuk, ami az anyjának már annyira nem tetszett.

Azonnal utána indult és az ormányával megakadályozta, hogy közelebb merészkedjen a turistákhoz.  Mintha csak azt mondta volna: “Ne állj szóba idegenekkel!” Ezután mind a ketten megfordultak és békésen távoztak az úttestről. Szerencsére az anyaelefánt nem lépett fel agresszívan, így semmi komolyan baj nem történt.

Mi a véleményed?