A sérült delfin odaúszott a búvárokhoz, hogy segítséget kérjen. De erre ők sem számítottak!

A sérült delfin odaúszott a búvárokhoz, hogy segítséget kérjen. De erre ők sem számítottak!

9,705 olvasta

Nem mindennapi felvételt sikerült rögzítenie a búvárcsapatnak, akik Hawaii partjainál merültek alá. Egy palackorrú delfin kezdett el körülöttük úszkálni, aki nem tágított mellőlük. A delfin hosszasan úszkált körülöttök, majd csak a csapat vezetőjére összpontosított. Az állat folyamatosan a hasát mutatta a búvároknak, akik észrevették hogy egy horgászzsinór van rátekeredve és a horog beleakadt a melluszonyába.

Hamar rájöttek hogy a delfin segítséget kér tőlük, mert ő magáról nem tudja azt eltávolítani. A férfi először saját kezével próbálta eltávolítani a damilt, de félt hogy fájdalmat okoz a delfinnek, ezért inkább egy késsel vágta le róla.

A bajba jutott állat nagyon türelmesen és békésen tűrte a segítségnyújtást, de miután a többi búvár is segíteni próbált és megpróbálták a maradék zsinórt is levágni, akkor a delfin elúszott. Szerencsére a búvároknak sikerült rögzíteniük az eseményeket, ami nagyon szívmelengetőre sikeredett. Jó látni, hogy vannak még olyan emberek akik azonnal segítenek a bajbajutott állatokon.

Mi a véleményed?