Első pillantása egy átlagos halnak néz ki, de nem fogsz hinni a szemednek, ha megpillantod a fejét!

Első pillantása egy átlagos halnak néz ki, de nem fogsz hinni a szemednek, ha megpillantod a fejét!

2,234 olvasta

Rengeteg élőlény él a bolygónkon, melyekről még csak nem is hallottunk. De az alábbi videóban szereplő állat tényleg nem mindennapi tulajdonságokkal rendelkezik. Még a tudósok sem tudtak arról, hogy létezhet ilyen állat a vizeinkben, egészen addig míg fel nem fedezték. Ez az élőlény a Csendes-óceán alján éli a mindennapjait és amikor először felfedezték, szinte viharként söpört végig az interneten.

A hordószemű hal elérheti a 14-15 centiméteres testhosszt is, de nem ez a legérdekesebb tulajdonsága! A különlegesség benne az, hogy a feje teljes mértékben átlátszó. Szó szerint átlátszó! Látni lehet az állat agyát, a szemeit és minden belső szervét ami a fejében található. A szemét pedig akármilyen irányba tudja forgatni, így veszi észre a táplálékát.

A test többi része sötétbarna, a farokúszója pedig átlátszó. Sajnos mi nem találkozhatunk vele, mert átlagosan 600 méter mélyen él, de előfordult már olyan példány is aki leköltözött 800 méter mélyre. Hihetetlen, hogy milyen egzotikus és gyönyörű állatok élnek a bolygón, akikről még csak nem is hallottunk.

Mi a véleményed?