Ezeket a jeleket egyetlen gazdi sem veszi észre. Így próbál beszélni hozzád a kutyád!

Ezeket a jeleket egyetlen gazdi sem veszi észre. Így próbál beszélni hozzád a kutyád!

25,247 olvasta

Hiszed vagy sem, az ember legjobb barátja épp úgy kommunikál, mint mi. Nem csak farokcsóválással vagy ugatással adja tudtodra, hogy mit szeretne, vagy mit érez, hanem sok más módon ki tudja fejezni magát. Ha eddig nem értetted, miért néz félre vagy húzza össze gombszemeit leghűségesebb társad, akkor most figyelj!

A kutyák – az emberrel ellentétben – soha nem titkolják érzelmeiket, ezért testbeszédük sok midenről árulkodik. Amellett, hogy közel 300 szót képesek megérteni, testrészeikkel is képesek tudtodra adni, mit is szeretnének.

Amikor a farok csóválja a kutyát

Kutyád farka nem csak az egyensúly érzékéért felelős, érzelmeit is képes ezzel a testrészével kifejezni. Legközismertebb a farokcsóválás, amiből minden kutyatartó tudja, hogy kis kedvence boldog vagy játszani szeretne.

Biztosan megfigyelted már, hogy ha a kutyád valamire nagyon figyel, akkor égnek áll a farka. Ennek az az oka, hogy amikor valami nagyon leköti a figyelmét, akkor minden érzékszerve felerősödik. Ez alól a farka sem kivétel, hiszen neki az legalább olyan fontos, mint a hallása vagy a szaglása.

Ezeket a jeleket egyetlen gazdi sem veszi észre. Így próbál beszélni hozzád a kutyád!

Hogy jobban halljalak

Szőrös kis barátod pihe-puha fülei nem csak arra szolgálnak a halláson kívül, hogy vakargasd őket. Ha kis kedvencednek nincs mitől tartania, ennek ellenére előre tartja a füleit, akkor biztos lehetsz benne, hogy figyel rád, várja az utasításaidat.

Ha hátracsapja a füleit, akkor veszélyben érzi magát, tart valamitől. Érdekesség, hogy ha kutyád valamiért döntésképtelenné válik, akkor képes akár más-más irányba is mozgatni a füleit. Ennek lényege, hogy megpróbál minél több információt befogadni, hogy azok alapján döntést hozzon.

Nem csak nézlek, látlak is

Beszéljünk egy kicsit azokról az édes gombszemekről, amikbe első pillantársa beleszeretsz. A szem a lélek tükre és ez a kutyádnál sincs másképp.

Amikor valami rosszaságon kapod őt, hunyorogni kezd. Ezzel beismeri, hogy hibázott és hogy te vagy az erősebb, te vagy a „falkavezér”. Ha beszélsz hozzá, tekintetét rád emeli, de ha olyan dologra utasítod, amit nem szeretne végrehajtani, akkor félrenéz.Ilyenkor azt gondolja: „ezt meg sem hallottam!”

Ezeket a jeleket egyetlen gazdi sem veszi észre. Így próbál beszélni hozzád a kutyád!

Beszél a test

A kutyák közeli rokonai a farkasoknak, ennek következtében nekik is szükségük van falkavezérre. Mivel kutyád tőled kapja az ételt, számára te vagy a „főnök”. Tőled várja az utasításokat, hozzád hűséges és tudja, ha valami rosszat csinál, a büntetést is tőled kapja.

Klasszikus mozdulat a kutyáknál, amikor hanyatt fekve szinte szoborrá merevednek. Mint a farkasok, úgy a kutyák is nyakra támadnak.Mikor hátukra fekszenek – ezzel nyakukat felkínálva – azt jelenti, hogy megadják magukat az erősebb félnek, elismerve, hogy a másiké a vezető szerep.

Ha gyakran látod kedvencedet ebben a pózban aludni, annak nincs más oka mint az, hogy a lehető legnagyobb biztosnágban érzi magát.

Mikor azon kapod magad, hogy a kutyáddal beszélgetsz, ne érezd magad kellemetlenül. Ők igazi barátok. A természet fintora, hogy csak olyan kommunikációs eszközeik vannak, amikkel kénytelenek „igazat mondani.” Becsüljük meg őszinteségüket és vigyázzunk rájuk!

forrás: femcafe

Mi a véleményed?