Gazdik figyelem! Ezeket az érdekességeket biztos nem tudtad kutyádról!

Gazdik figyelem! Ezeket az érdekességeket biztos nem tudtad kutyádról!

11,609 olvasta

Úgy érzed, mindent tudsz négylábú barátainkról? Évek óta élsz együtt egy (vagy több) kutyával, és már társnak, sőt családtagnak tekinted? Esetleg pont az ellenkező táborhoz tartozol? Soha nem volt kutyád, de végre alkalmasnak érzed az időt, hogy befogadj egyet az életedbe?

Gondoltad volna, hogy kedvenceink akár több száz szót is megtanulhatnak? Vagy azt, hogy ők is le tudnak égni a napon, hasonlóan hozzánk!? Ha még több érdekességre vagy kíváncsi akkor görgess lejjebb.

Tudtad, hogy a kutyák képesek kiszagolni az emberi betegségeket?

Persze ez különleges és hosszú kiképzést és munkát igényel, de a fáradságos befektetés kifizetődik, hiszen képesek lesznek kiszagolni a diabéteszt, sőt ha megemelkedik gazdájuk vércukor szintje, azt nyüszítéssel jelzik is. Ezeken felül a daganatos betegségeket is képesek „diagnosztizálni”.

Tudtad, hogy a kutyák képesek az irigységre?

Próbáld csak ki, hogyan fog reagálni kedvenced, ha egy másik állattal foglalkozol. A hatás nem marad el. Biztos ismeritek a mondást is, „irigy kutya”. Kutatásokkal ezt bizonyítani is tudták, amiben kutyák egymás közötti reakcióit tesztelték. A teszt idejére a kutyák között párokat alkottak, és közös feladatokat adtak nekik, melyek során tesztelték az együttműködésüket. A különböző jutalomfalatokat nyújtó feladatok során pedig felszínre tört, hogy a kutyák, az emberekhez hasonlóan képesek a féltékenységre, csak sokkal enyhébb mértékben

Tudtad, hogy ahogyan mi emberek, úgy a kutyák is le tudnak égni a napon?

A fehér szőrű és bőrű kutyusok még nagyobb veszélyben vannak. Ha ilyen jellemzőkkel rendelkező négylábú barátunk van, fokozottan ügyeljünk rá, mert sajnos a következmények súlyosak is lehetnek.

Tudtad, hogy a kutyák (és a macskák) orrlenyomata egyedi?

Ahogyan nálunk, embereknél, az ujjlenyomat, úgy szolgál azonosításra náluk az orrlenyomat. Tehát, semelyik másik kutyának nincs olyan orrlenyomata, mint a Tiédnek! Persze chip alapján azért könnyebb őket azonosítani.

Gazdik figyelem! Ezeket az érdekességeket biztos nem tudtad kutyádról!

Igaz az a feltevés, hogy a kutyák színvakok?

Régebbi elméletek szerint a kedvenceink feketében és fehérben látják a körülöttünk lévő világot. Mára ezt a feltevést megdöntötték, hiszen kísérletekkel igazolták, hogy a kutyáink körülbelül hétszer fakóbban, de attól még színesben látják világunkat.

Igaz az az állítás, hogy a kutyák képesek akár 250 szót is megtanulni?

Igen, igaz, persze csak a legjobban kiképzett és legokosabb kutyusokra igaz. Egy „átlag” kedvenc körülbelül 150 szót képes megtanulni és megkülönböztetni egymástól. Ezzel a teljesítményükkel már egy két éves gyerek szintjén állnak, szellemileg. Hát nem lenyűgöző teremtmények?

forrás: agraroldal

Mi a véleményed?