Kölyökkora óta láncon élt és sörres itatták. Amikor kinyitották ketrecét, teljesen ledöbbentek!

Kölyökkora óta láncon élt és sörrel itatták. Amikor kinyitották ketrecét, teljesen ledöbbentek!

25,026 olvasta

Tomi, Pashuk és Gjina a  Pristina Bear Sanctuary-ban élnek, ami egy medvéknek kialakított rezervátum. Ma már boldogan rohangálnak és úszkálnak a saját medencéjükben és finom gyümölcsöket esznek, de nem mindig volt ez így. Néhány hónappal ezelőtt a három medve nagyon sanyarú életet élt. Talán ez a legszomorúbb történet, amit eddig medvékről hallottunk. A három barátot 50 olyan másik medvetársukkal mentették meg, akiket egy kampány nevében szabadítottak ki a szörnyű körülmények közül.

Pashuk, Tomi és Gina egy apró lebetonozott ketrecben éltek egy étterem kinti mosdója mellett Albániában. A városiak csak úgy hívták őket “sörös medvék”, hiszen az arra járók mindig ezzel a szeszesitallal itatták őket. Több éven keresztül mást sem kaptak, csak néhány falat száraz kenyeret és tömérdek mennyiségű sört.

Szerencsére a mentőcsapat értesült a kegyetlen körülményekről és a Környezetvédelmi Minisztériummal közösen sikerült lefoglalniuk az állatokat. Hogy átszállíthassák őket az új otthonukba egy nagy csoport segítségével nyugtatólövedékkel elkábították őket és sikeresen elszállították a medvéket. Mostmár igazi medveként élhetnek, soha többet nem kell szenvedjenek! A szenvedésük véget ért és ráléptek a gyógyulás útjára: már szemmel láthatóan egészségesebbek és nyugodtabbak.

A vidóban Pashuk megmentését láthatjuk, aki egyike volt a három kimenekített medvéknek.

Mi a véleményed?