http://csodalatos.co/2017/08/15/az-egesi-sebeket-nezi-az-orangutan-a-no-nyakan-reakcioja-milliokat-nyugoz-le/

Az égési sebeket nézi az orángután a nő nyakán – reakciója milliókat nyűgöz le!

8,979 olvasta

Sokáig úgy gondoltuk, hogy a legközelebbi állati rokonaink a csimpánzok, de a National Geographic kutató szerint az orángutánokkal több közös génünk van. Történetünk főszereplője Rocky, aki egy szempillantás alatt több millió embert nyűgözött le. Rocky az emberi hangot tudta utánozni, ami nagyban segítette a tudósokat abban, hogy rájöjjenek az emberi beszéd kialakulására.

Rocky kétség kívül egy nagyon okos orángután és ezt a Darci Millerrel való találkozása is bebizonyítja. Darci két évvel ezelőtt súlyos égési sérüléseket szerzett a nyakán és a karján. Rengeteg kezelésen esett át, de a balesete mély lelki nyomokat hagyott hátra. Amikor a nő ellátogatott az indianapolisi állatkerbe, valami egészen különleges történt vele.

Itt él Rocky is, aki azonnal kiszúrta magának Darcit. Először csak a tetoválásait nézte meg, majd pedig rámutatott a nő nyakára, ahol az égési sérülése található. Úgy tűnt, hogy az orángután jobban meg akarja nézni a sérüléseit. Darci természetesen megmutatta ezeket neki, és az orángután mintha az empátia jeleit mutatta volna. Találkozásukat filmre is vették és reméljük, hogy sok embernek eszébe jut, hogy mennyire fontos az orángutánok védelme.

Mi a véleményed?