A nőstény oroszlán meglát egy sérült rókát az úton. Amit ezután tesz, a fotós szóhoz sem jut.

A nőstény oroszlán meglát egy sérült rókát az úton. Amit ezután tesz, a fotós szóhoz sem jut.

14,112 olvasta

Az oroszlán a természet legfélelmetesebb ragadozója és ennek meg is van az oka. A rengeteg vadásztechnikájának köszönhetően könnyedén megtudja közelíteni a zsákmányát és legtöbbször elsőre el is ejti azt. Ez az orszlán azonban most egy teljesen más oldalát mutatta meg: az anyai oldalát. A nőstény oroszlán és családja egy úton sétált, amikor észrevettek egy sérült rókát. Az apró lapátfülű róka meg sem bírt mozdulni a félelemtől, csak egyhelyben feküdt.

Az állat szénája nem állt valami jól, mert a hím oroszlán is észrevette. Áldozatnak nézte őt ezért meg akarta támadni, de ekkor valami különlös történt. A nőstény oroszlán nem hagyta ezt és közbelépett, ezzel megakadályozva hogy a hím oroszlán megölhesse a rókát.

A hím oroszlánnak ez egyáltalán nem tetszett, de végül feladta a dolgot, a nőstény pedig visszament a kölykeihez. A kis róka ezután összegyűjtött egy kis erőt és gyorsan elszaladt búvóhelyet keresni magának. Ez a videó is jól bebizonyítja, hogy az anyai ösztön nagyon erős tud lenni az állatvilágban is!

Mi a véleményed?