Az oroszlánok egész életükben fogságban éltek a cirkuszban. Nézzétek mit csinálnak mikor kiszabadítják őket!

Az oroszlánok egész életükben fogságban éltek. Nézzétek mit csinálnak mikor kiszabadítják őket!

3,022 olvasta

Sajnos rengeteg cirkuszban borzalmas körülmények között tartják az állatokat. Mindannyian egyetértünk azzal, hogy az állatoknak nem a cirkuszban a helyük. Néhány cirkusz már egyetért ezzel és nem is tartanak állatokat, de a 80%-uk még igen. Az egyik bolíviai cirkuszban különösen rossz körülmények között tartották az állatokat, öt oroszlánt például nagyon szük ketrecben tartottak egész nap.

Az Animal Defenders International Victory állatmentő szervezet tudomást szerzett a körülményekről és azonnal kezdeményezték az oroszlánok kiszabadítását. Rengeteg munkába és időbe telt, mire a cirkusz vezetősége átadta az állatokat a szervezetnek. Két oroszlán különösképpen örül a szabadulásnak, melyről készült egy videó is.

Panco és Temuco, a két testvér is a cirkusz tulajdonában volt, akik éveken keresztül szűk ketrecben tartották őket, egymástól elválasztva. Az alábbi videóban láthatjuk, ahogy ismét együtt vannak. Nagyon jó érzés így látni őket, mert egy állat sem érdemli meg ezt a kegyetlenséget! Reméljük ezek után együtt maradnak és megfelelő körülmények között élhetnek!

Mi a véleményed?