oscar

Oscar macska kiszagolja a halált

315 olvasta

Bostontól alig egy órányira délre, Providence városában él Oscar, aki különleges képességgel született, megjósolja, hogy az emberek mikor halnak meg. Oscar 2007 óta a Steere House idősek otthonában a harmadik emeleten él, ahol leginkább Alzheimer-kórban és időskori demenciában szenvednek a betegek.

Oscart még mikor kismacska volt akkor fogadták örökbe a gondozók, és hamar fény derült a titokra, ami Oscar tehetsége a jóslás.2007-ben arról számolt be David M. Dosa a New England Journal of Medicine tudományos lapnak, hogy több mint 25 lakónak a halálát jelezte előre Oscar. 2018-ig összesen száz hasonló eset volt. Persze Oscar nem csak jósolni tud, hanem megnyugvást is sugall.

A beszámoló szerint az ápolók nagyon komolyan veszik Oscart, hisz amikor leheveredik egy beteg mellé akkor azonnal értesítik a beteg családtagjait, hogy még időben eltudjanak tőle búcsúzni. A harmadik emeleten senki sem hal meg, addig amíg Oscar le nem fekszik mellé és marad mellette egy ideig. Nem tudni, hogy honnan ered Oscar képessége, de az éppen zajló kutatások próbálják mindezt kideríteni.

Mi a véleményed?